HeaderHej på er,
Ett litet kollage från i lördags då vi åt ute på Bella Italia efter en lång shoppingdag. Bella Italia är en restaurangkedja men det är enormt stor skillnad på de olika restaurangerna. Vår favorit är den mitt i smeten på Oxford street. Vill ni äta fantastisk italiensk mat med grym service mitt på Oxford Street ska ni dra er hit! Det är ovanligt att hitta bra restauranger mitt på shoppinggatorna men den här lilla restaurangen är verkligen värd ett besök!

Hello everyone,
Here's a small collage from last Saturday when we decided to dine out at Bella Italia after a long day of shopping. Bella Italia has a range of restaurants in London but in my opinion, it's a huge difference between the different restaurants. Our favorite is the one on Oxford street. If you want to eat amazing, italian food with great service in the middle of Oxford street, pay them a visit! It's unusual to find good restaurants in the middle of the busy shopping streets but this little restaurant is worth a shot!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments
 Tog en promenad mellan Tottenham Court Road och Holborn igår förmiddag. Skulle göra ett skintest på Toni&Guy för att kunna få håret färgat nästa vecka. Jag är supertaggad och hoppas verkligen att det blir bra. Just nu är mitt hår väldigt enfärgat och.. gult. Visar självklart resultatet när det är gjort!
Ha en jättemysig lördag,
x Josefin

I took a stroll from Tottenham Court Road to Holborn yesterday noon. I was supposed to do a skintest at Toni&Guy so that I will be able to color my hair next week at their academy. I'm super excited and I really hope that it turns out good. Right now my hair is very boring and.. yellow. I'll show the result when it's done!
Have a lovely saturday people,
x Josefin

Likes

CommentsHej!
Nu är jag tillbaka efter en tuff vecka, hehe..
Idag slänger jag in en liten "Friday Favourites" med tema fredagsmys i topp 5 listor. Enjoy! <3

Hey everyone!
I'm finally back after a tough week, hehe..
Today I'm doing another "Friday Favourites with the theme cozy friday night in with top 5 lists. Enjoy! <3

Top 5 movies/TV series to watch:

1. Empire - my absolute favourite to watch right now, I'm obsessed.
2. The Walking Dead - gore, scary and just pure survival, amazing!
3. The Hunger Games - if you haven't seen them, do it! Even though the books are better..
4.  The other woman - Cameron Diaz, amazing as always.
5. Trainwreck - Laughed the entire film, lol.

Top 5 friday meals

1. Marinated oven-baked chicken and potatoes with coleslaw
2. Tacos (Swedish style)
3. Enchiladas
4. Homemade pizza
5. Salami e Ricotta con Ruccola - Vapiano pasta, google it!

Top 5 snacks to eat:

1. Buttered popcorn - OMG.. no explanation needed.
2. Chocolate chip cookies from M&S - bought Sainsbury's today but M&S cookies are to die for.
3. Marabou milk chocolate - if you haven't tried this amazing Swedish chocolate, then you've missed out.
4. Homemade energy bars - just google it and you'll find great and simple recipes. Perfect for my sugar tooth of a boyfriend ;)
5. Any berries - for those of you who would like a healthier alternative, fruit and berries are the best!

Top 5 drinks

1. Pink Lemonade Snapple - so much sugar but so worth it
2. Juicy Water - preferably Raspberry flavour
3. Homemade hot chocolate 
4. Homemade ice coffee - do your coffee as usual and pour lots of ice in it!
5. Any juice or smoothie made from scratch 

Top 5 board/parlor games

1. Cardgames - any kind will do.
2. Headbanz 
3. Monopoly
4. Twister 
5. Kortslutning - a Swedish parlor game.
Likes

Comments

Hej på er!
Jag gör verkligen ingenting intressant på dagarna just nu, jag bara pluggar och är hemma. Så idag tänkte jag istället lista 10 tips till er som funderar på att flytta till London. Självklart är det här personliga tips och det behöver inte vara likadant för alla som flyttar hit!1. Planering, planering, planering
All cred till de människor som kunnat sätta sig på ett flyg utan någonting och överlevt här i London. Men helt ärligt tycker inte jag att det är värt risken. Eftersom London är en sjukt eftertraktad stad att bo i tillkommer därför enormt mycket bedrägerier. Så gör er själva en tjänst - läs på om ALLT innan ni flyttar hit. LondonSvenskar finns på Facebook men har också en egen hemsida där det finns tips och guider på allt som har med London att göra.
http://londonsvenskar.com - klicka er in här!

2. Budget
När man flyttar går det enormt mycket pengar, det bara är så. Men eftersom man inte kan boka boende/lägenhet från Sverige och måste bo på hostel/airbnb första tiden samt att månadskostnaden ligger på ca 500 pund/månaden (ca 6500 kr) per person så kommer det att gå mycket pengar de första månaderna. Lägg en budget på ca 30 000 kr, så har ni så det räcker om det skulle krisa och ni inte hittar jobb/boende direkt.3. Egen lägenhet
Glöm drömmen om en egen lägenhet (om du inte är villig att betala 10 000+ kr i månaden). I London bor de allra flesta i kollektiv. Lägg hellre tid på att hitta ett finare rum i ett kollektiv, den marknaden är mycket bredare.

4. Centralt boende
Samma sak som ovan. Det är ofantligt dyrt att bo centralt, oftast bor du trångt (och olagligt) samt med sjukt dålig standard. Av egen erfarenhet finns det finare lägenheter ju längre ut i zonerna du kommer samt till ett mer rimligt pris. Dessutom: det är ganska skönt att komma hem, bort från stressen inne på Marble Arch och känna tystnaden som finns lite längre ut ur centrum.

5. Mäklare och landlords att lita på.
Regel nummer ett som man lär sig när man flyttar till London: lita inte på någon. Du kan inte förutsätta att bara för att en mäklare hjälper dig att hitta lägenhet att det är en schyst mäklare, alla måste tjäna pengar. Dessutom är det oftast väldigt dyrt att hyra via mäklare. Privata landlords är bättre i många fall men även där får man se upp. Läs på om lägenhetskontrakt och alla regler kring detta innan ni skriver på någonting, oavsett vad personen ni hyr av säger. Det är inte bostadsbrist i London, ta er tid att hitta en lägenhet som ni verkligen gillar och där kontraktet är legit.

6. Vad är din plan?
Ska du jobba eller studera? Kan vara bra att ha det klart för er innan ni flyttar, haha.

7. Universitet
Det är en djungel av universitet i London, vissa otroligt bra och sen finns det vissa tomte-universitet som är ett skämt att ha på CV:t. Läs på om universitet, kolla på League tables på The Guardian etc. Självklart är ranking inte allt, kolla även vad eleverna som har gått där tyckte om sin utbildning. Jag valde en skola som inte är jättehögt rankad men där jag kunde få exakt den utbildningen och resurserna som jag ville ha. Läs på, läs på, läs på!

8. Jobb
Generellt sett är lönerna lägre i London jämfört med i Sverige (speciellt inom retail), OB existerar inte osv. Det är rekommenderat att hitta jobb först (om man inte lever livet på studiebidrag) och sedan boende, då vet ni vilka pengar ni har att spela med varje månad och riskerar inte att gå back. Se även till att hitta boende i närheten av ditt jobb, på så sätt minskar du transportkostnader men sparar också sjukt mycket tid. Det tar jääättelång tid att åka från södra till norra London (fråga min älskade pojkvän Wille).9. Proof of address
Herregud, det här är en tuff grej. Överallt där ni går kräver folk "proof of address". Allt ifrån landlords till banker till National Insurance. Det tar aldrig slut. Proof of address är alltså ett bevis på vart ni bor. Här gäller det att vara kreativ, det kan vara allt ifrån ett brev från ditt universitet till personbevis (be Skatteverket skicka ett på engelska) till brev från banken. Det är tufft men inte omöjligt!

10. Du är i London!
Glöm aldrig: du är i London. Ett av världens största centrum, här finns allt bara man lägger manken till. Prata med människor, gå på event, gå kurser eller vad som helst. Det är så mycket energi och rörelse hela tiden. Det är tufft till en början och det känns som en djungel med allt som måste fixas men glöm inte att njuta av tiden du är här. För det är en helt fantastisk stad med oändligt många möjligheter.

Ta hand om er och skriv gärna en kommentar om ni har några frågor!
x Josefin


Likes

CommentsJag insåg precis att jag inte har uppdaterat bloggen idag. Illa, illa..
I alla fall, imorse var jag och Wille på gymmet för första gången sen vi kom till London. Det gick bra, väldigt fräscht och modernt gym. Jag har verkligen saknat att träna. Hemma tränade jag regelbundet så det känns skönt att komma igång igen. Förhoppningsvis förblir det en vana.

Just nu gör jag mig iordning för att åka in till centrum till ett event på Google Campus. Det heter "How to Start a Startup in London", eftersom jag vill starta mitt eget företag någon dag tänkte jag att det kunde vara intressant att gå på det här eventet. Jag ska ta med kameran så vi får se om jag kan få några bilder därifrån, vi får se.
Ta hand om er!
x

I just realized that I hadn't updated the blog today. Not good, not good.. 
Anyway, this morning me and Wille decided to go to the gym for the first time since arriving here in London. It was good, very new and modern. I've missed working out a lot since moving abroad so hopefully we will keep this up and get back to the shape we were in before we went. 

Right now I'm getting ready to go into town to an event at Google Campus. It's called "How to Start a Startup in London", since I want to start my own business someday I figured that it might be interesting going to events like this. I'll bring my camera and maybe I can get some shots from inside, we'll see.
Take care!
x

Likes

Comments

Tänkte starta en ny "serie". Varje söndag kommer hädanefter att vara "Sunday Funday" där jag lägger upp roliga inlägg, antingen om mig själv, tags, recept, DIY's etc. Sounds good? Good! ;)

Idag tänkte jag göra 25 Questions Tag där jag svarar på 25 frågor helt enkelt, på så sätt kan ni lära känna mig bättre och jag får underhålla mig själv lite. Enjoy!

I was thinking about creating a new "series". Every Sunday from now on, I will post "Sunday Funday" were I post things about myself, do tags, recipes, DIY's etc, fun things. Sounds good? Good! ;)

Today I'm doing the 25 Questions Tag were I answer 25 questions about myself, in that way you will get to know me better and I get som entertaining. Enjoy!


What is your middle name?: My middle name is Etty, an old familyname. :)
What was favourite subject at school?: At university, I really enjoy Personal and Professional Development, a course for you to develop yourself as a personal brand. 
What is your favourite drink?: Pink lemonade with a lot of ice!!
What is your favourite song at the moment?: Superheroes - The scrapt
What is your favourite food?: A pasta dish from Vapiano called: Salame e ricotta con ruccola - GOOGLE IT! 
What is the last thing you bought?: Grocery shopping at Lidl, lol. 
Favourite book of all time?: I'm actually one of those that people that love 50 Shades of Grey.. the book is amazing, movie.. not so much. You have to read it to understand! ;)Favourite Colour?: Navy blue or dark red.
Do you have any pets?: In Sweden I have 2 dogs and 4 cats. In London - none :(
Favourite Perfume?: Victor Rolf - Flowerbomb
Favourite Holiday?: Beach, ocean and being able to do absolutely nothing.
Are you married?: Nope
Have you ever been out of the country, if so how many times?: Lol, yes. A lot.
Do you speak any other language?: I speak fluent Swedish, English and a bit of French. I can also curse and say hello in a lot of languages, hehe. 
How many siblings do you have?: One brother, Joakim.What is your favourite shop?: The Body Shop or ZARA, can't decide..
Favourite restaurant?: A small mexican street food restaurant in Malmo, Sweden called La Raza. AMAZING! 
When was the last time you cried?: This week I think? I'm too emotional..
Favourite Blog?: I follow the Swedish bloggers mollyrustas.se and blondinbella.se daily. Obsessed much? Nah.
Favourite Movie?: Bridget Jones' Diary, Love actually, Harry Potter. 
Favourite TV show?: Obsessed with Empire at the moment, so good. 
PC or Mac?: Mac
What phone do you have?: Rose gold iPhone 6.
How tall are you?: 160 cm above ground ;)
Can you cook?: I think I'm good, haha. My specialties are Spaghetti Bolognese and oven-baked chicken dishes. 

Likes

Comments

Tanken var att vi skulle ut och fotografera idag men mörkret hann före oss, därför fick vi göra det bästa av situationen och köra en "blixt"-session, hehe.

Imorse snöade det här i London, det spekulerades om huruvida det skulle lägga sig eller inte. Såklart övergick snön i regn och det blev bara väldigt blött ute istället. Konstigt att det regnar i London va? ;) Ikväll ska vi försöka ta det lugnt, imorgon väntar planering utav december; budget, mat och schema ska diskuteras och bestämmas. Vuxenpoäng delux!
Vi hörs imorgon,
x Josefin

We were supposed to have a photo-session this afternoon but the darkness caught up with us, therefore we did the best of the situation and did a "flash"-session, hehe.

This morning it snowed here in London, they were talking about that the snow would stay. But nah, the snow turned into rain and now it's just really wet outside. Rain in London, weird huh? ;)
Tonight we're going to have a chill night inside, tomorrow planning for December awaits; budget, food and schedules will be discussed and decided. Grown-up points, yesss!
I'll catch you tomorrow,
x Josefin

Likes

CommentsHERE / HERE / HERE / HERE / HERE / HERE / HERE

Glad fredag på er!
Jag hoppas att ni kommer att ha en mycket roligare fredag än vad jag kommer. Min kväll spenderas hemma i viloläge. Men, för att muntra upp mig själv har jag gjort ett kollage med to-die-for kläder som dessutom är plånboksvänliga.
Här är mina svarta fredagsfavoriter under £40 (ca 500kr), skål!
x Josefin

Happy friday everyone!
I hope that you all will have a more exciting friday that I am. I will spend my evening at home, resting. But, to cheer myself up I made a collage of some clothes to-die-for and wallet-friendly. Here's my Black Friday Favourites under £40, cheers!
x Josefin

Likes

Comments
Hej på er,
Hoppas att ni har haft en bra torsdag, fredag imorgon stå ut!
När man flyttar ihop med sin pojkvän tror man att man kommer att spendera all sin vakna tid med honom. Helt ärligt.. jag och Wille träffar aldrig varandra, haha. Vi är båda väldigt upptagna om dagarna. Därför fick vi lösa det smidigt idag genom att träffas på "pluggdejt" inne i stan. Just nu sitter vi på Starbucks inne på Oxford Circus och jobbar samt umgås. Älskar smarta lösningar där man kan kombinera nöje med nytta!

Har slutfört min första uppgift på universitetsnivå idag, känner mig otroligt nöjd. Nu behöver jag inte oroa mig över Accounting modulen förrän efter jul, hehe. Nu blir det fortsatt plugg i några timmar till sen ska vi bege oss mot Leicester Square och se Hunger games: Mockingjay Part II. Längtat sen förra året!

Ta hand om er i höstrusket,
x Josefin

Hey everyone,
I hope that you've had a great thursday, friday's coming up hold on!
When you move in with your boyfriend you think that you're going to spend every awaken moment with him. Honestly, me and Wille never see each other, hehe. We're both extremely busy. That's why we decided to do a study date in town today. Right now we're sitting at Starbucks on Oxford Circus, hanging out and working. I love smart solutions were you can combine work and pleasure!

Today we've finished our first assignment at university, I'm so relieved. Now I don't need to worry about the Accounting module until after Christmas, hehe. Now we'll probably keep on working a couple of more hours and then go to Leicester Square and see Hunger games: Mockingjay Part II. I'm so excited!

Take care,
x Josefin

Likes

Comments


 Jag sitter just nu och skriver en uppsats om My Personal Branding Strategy och ska inkludera en celebrity brand analysis. Jag har valt att använda mig utav Lady Gaga. Jag tycker att hon står för så mycket styrka och jobbar för så mycket. När jag satt och försöka hitta material fastnade jag på den här videon. Har ni en timme över i er stressade vardag, titta på videon. Den är helt fantastisk och en riktig tankeställare.
Nu ska jag fortsätta skriva,
x

Right now I'm writing a report on My Personal Branding Strategy and I'm supposed to include a celebrity brand analysis. I chose Lady Gaga because I think that she stands for so much strength and works for so much. When I looked for material to use I came across this video. If you have an hour to spare on your stressed day, look at the video. It's absolutely amazing and a real eye-opener.
Now I'll continue working,
x


Likes

Comments